Kindermassage

Beschrijving

In Hawaii leren kinderen dat zij geboren zijn met een ‘Bowl of Light’, een perfecte kom vol Licht. Door onder andere angstige en negatieve gedachtes kunnen er steentjes in die kom komen waardoor er minder Licht schijnt. Gelukkig kunnen wij (ja, ook wij volwassenen) elk moment onze kom legen en weer volop stralen. Een massage in de koesterende Aloha spirit helpt hierbij!

Tegenwoordig wordt er veel van kinderen verwacht. Ook zij hebben een druk leven en krijgen te maken met veel prikkels. Vooral gevoelige, drukke en (hoog)sensitieve kinderen hebben moeite met het filteren, doseren en verwerken van al die prikkels. Hierdoor kunnen kinderen ‘vol’ raken en er allerlei fysieke en emotionele klachten ontstaan. Denk hierbij aan; hoofdpijn, buikpijn, concentratieproblemen, onrust, slaapproblemen, faalangst, hoog oplopende emoties, weinig zelfvertrouwen, hyperactief of teruggetrokken gedrag, angstige gedachtes en een zwak immuunsysteem. Ook kinderen met ADHD, ADD of autisme hebben baat bij massages.

We beginnen met een intakegesprek, waarbij jouw kind aanwezig is. Als er dingen zijn die je liever niet in bijzijn van jouw kind met mij bespreekt, hoor ik het graag. Tijdens het intakegesprek kijk ik naar wat jouw kind nodig heeft en wat hij/zij prettig vindt. Mijn voornaamste intentie is om een veilige omgeving te creëren voor jouw kind, zodat hij/zij kan loslaten en ontspannen.

Tijdens de massages werk ik met de zuivere, etherische oliën van Young Living. Het mooie van deze oliën is dat er alleen door het inademen van de geur al veel kan gebeuren. De geurmoleculen komen door de reuk direct in het limbische systeem terecht. Hier kunnen ze direct invloed uitoefenen op emoties. Oude emoties kunnen zich laten zien en krijgen ruimte om uitgedrukt te worden. Ze stimuleren ook om los te laten en te ontspannen en dragen bij aan een gevoel van zekerheid en onbezorgdheid. Lavendel is heerlijk voor kinderen. Het helpt bij onrust en slaapproblemen en biedt veiligheid en vertrouwen. Sinaasappel helpt schoolgaande en puberende kinderen wanneer ze prikkelgevoelig zijn of stress hebben door bijvoorbeeld toetsen of wedstrijden. Het brengt optimisme, luchtigheid, levenslust, warmte en vertrouwen. Elke olie heeft zijn eigen unieke eigenschappen.

Een massage kan bestaan uit de volgende onderdelen:

Hoofd – kinderen krijgen veel prikkels te verwerken en kunnen een ‘vol’ hoofd hebben. Een hoofdmassage is een van de effectiefste manieren om rust te brengen en indrukken los te laten.

Armen en handen – armen en handen kunnen de sterkste emoties verbergen. Gespannen armen en gebalde vuisten weerspiegelen vaak onzekerheid, zelfbescherming en onverwerkte woede. Een arm- en handmassage kan opgekropte emoties loslaten en tot rust brengen.

Rug – de rug is de belangrijkste steunpilaar van het lichaam. De rugmassage heeft het effect dat stress door het hele lichaam afneemt, zodat jouw kind zich lichamelijk en geestelijk beter voelt.

Buik – de plek waar voeding en emoties worden verwerkt. Spanning in de spijsverteringsorganen werkt direct door naar de daaromheen liggende spieren. Hierdoor kunnen fysieke klachten ontstaan, zoals: buikpijn, obstipatie, diarree en hoofdpijn. Het doel van deze massage is ontspanning te brengen in de buik. Dit geeft een verdieping van de ademhaling en een verbetering van de spijsvertering. Tijdens of na de massage kan er verdriet of boosheid loskomen, omdat emoties de ruimte krijgen om verwerkt te worden.

Voeten –  op school zijn kinderen een groot deel van de dag bezig met hun hoofd. Hierdoor kunnen ze de verbinding met de aarde kwijtraken. Voor iedereen die te veel in zijn hoofd zit, kan een betere verbinding met de voeten leiden tot vermindering van klachten en verbeteren van de energiehuishouding. Een voetmassage zorgt voor een goede aarding en door de reflexzones kunnen meerdere organen en delen van het lichaam behandeld worden.

Het kan zijn dat we de massage beginnen met een voetenbad met Keltisch zeezout en een etherische olie. Het zorgt ervoor dat jouw kind kan ontspannen, met de aandacht naar de voeten gaat en loskomt van de indrukken van de dag.

Nog een korte opsomming van de voordelen van massage:

 • bevordert de doorbloeding
 • kalmeert het zenuwstelsel
 • versterkt het immuunsysteem
 • verbetert de slaap
 • zorgt voor het loslaten van spanningen in zowel lichaam als hoofd
 • helpt bij het verwerken en loslaten van emoties
 • verbetert het concentratievermogen
 • vermindert stress
 • vermindert pijn
 •  verbetert de spijsverbetering
 • meer zelfvertrouwen
 • meer rust
 • vermindert depressie, meer plezier
 • geeft een veilig gevoel

 

Duur

30 minuten

Kosten

€ 30,00

  Maak een afspraak

  Vul onderstaand formulier in en ik neem zo spoedig mogelijk contact op. Je bent niet verplicht je telefoonnummer in te vullen. Ik kan sneller en persoonlijker op je vragen reageren als je het wel invult.

  Je mag natuurlijk ook bellen of appen naar 06-16774878.

  Kies een massage: