Raindrop Technique

Beschrijving

Krachtige werking door zachte aanraking. Een unieke techniek op basis van methoden die al eeuwenlang worden gebruikt om het lichaam en de geest te verjongen. In de jaren 80 ontwikkelde D. Gary Young een vorm van massage, waarin hij drie verschillende technieken met elkaar combineerde. Ten eerste de wereld van de essentiele olien, verkregen uit de meest zuivere planten in de natuur. Ten tweede de spirituele invloed van eeuwenlange rituelen van de Lakota indianen, waarbij energie in het lichaam weer tot stromen gebracht kon worden. En ten derde de Vitaflex massage (Vitality through the reflexes; een oude Tibetaanse vorm van reflexologie). Door deze technieken te combineren kan er diep gewerkt worden en heeft het zijn uitwerking op zowel lichamelijk- als emotioneel vlak.

Ook door het inademen van de geur die vrijkomt uit de essenties kan er al veel gebeuren. De geurmoleculen komen door de reuk direct in het limbische systeem terecht. Hier kunnen ze direct invloed uitoefenen op onze emoties. Oude emoties kunnen zich laten zien en krijgen ruimte om uitgedrukt te worden. De uitgekozen essenties stimuleren om los te laten en te ontspannen en dragen bij aan een gevoel van zekerheid en onbezorgdheid.

De behandeling heeft positief effect op:

 • pijnlijke spieren (zoals bij MS, Parkinson en Scoliose), verlicht stijfheid, vermindert rugpijn
 • reumatische aandoeningen, gewrichtsklachten, fibromyalgie
 • het versterken van het zenuwstelsel, immuunsysteem en bloedcirculatie
 • het verbeteren van de spijsvertering en hormoonhuishouding
 • het herstel van verkoudheid, griepinfecties en blessures
 • het creeren van balans voor lichaam en geest
 • het vermindert angst, stress, vermoeidheid en slapeloosheid
 • het verlichten van ongemakken dat veroorzaakt wordt door een disbalans in het lichaam met name de wervelkolom
 • het opruimen van virussen en bacterien en andere ziekteverwekkers
 • en het is een uitkomst voor mensen met rugklachten aan wie normaal gesproken geen massage (of manipulatie techniek) gegeven mag worden

Tijdens de sessie lig je met ontbloot bovenlichaam en blote voeten op de massagetafel. De essentiele olien worden vanaf ongeveer 15 cm op de rug gedruppeld. Het voelt alsof regendruppels zachtjes je ruggenwervels raken, wat ontspant en weldadig aanvoelt en ervoor zorgt dat je cellen de olien beter opnemen. Men denkt dat de olien inwerken op ons energieveld (of aura) voordat de druppel de huid bereikt. Daardoor versterkt het tevens ook de trilling van de olien.

Nadat de oliën op het lichaam worden gedruppeld pas ik onder andere vitaflex toe die de voordelen van de essentiële oliën versterken. Door deze massagetechniek worden de reflexpunten gemasseerd waardoor er een krachtige impuls door het lichaam stroomt langs de zenuwbanen. Tussen de verschillende oliën in wordt met speciale vederlichte zachte energetische strijkbewegingen van de vingertoppen gewerkt, afgewisseld met diverse massage technieken. Jouw lichaam krijgt zo de gelegenheid afvalstoffen af te voeren en de balans weer te herstellen. Ook krijg je tegen het eind van de sessie een heerlijk warmte kompres op jouw rug dat 5 tot 10 minuten zal blijven liggen voor een optimaal diepgaande werking van de essentiële oliën.

Valor: Helpt aarden. Bevordert het gevoel van kracht, moed en zelfvertrouwen. Verlicht gewrichtspijn, helpt bij stress, versterkt aandacht, helpt bij angst en slechte dromen. Zorgt voor balans en eigenwaarde. Evenwichtsherstellend. Stimuleert het recht worden van de ruggengraat.

Oregano: Leid tot gevoel van veiligheid. Heeft een sterke immuunverbetering en ondersteunt de luchtwegen. Werkt ontstekingsremmend, antibacterieel, zenuwstelsel, bloed en lymfesysteem.

Thyme: Helpt bij vermoeidheid, bij veroudering. Bevat sterkte antioxidanten. Is zeer antibacterieel, reageert direct op virussen en bacteriën, beschermd tegen griep en verkoudheid, goed voor de concentratie. Opwekkend bij stress en fysieke zwakte.

Basil: Werkt ontspannend. Helpt bij mentale vermoeidheid. Werkt hormonaal. Verbetert de aderen, versterkt de slagaders. Werkt krampstillend, ontspant de spieren, verscherpt de zintuigen, verlicht angst en depressie.

Wintergreen: Is heel goed in het kalmeren na lichamelijke inspanningen. Goed voor spier, botten en gewrichten. Goed voor botstructuur, kalmerend en ontspannend voor de spieren.

Marjoram: Helpt tegen spierpijn. Helpt bij luchtweginfecties. Ontspant en kalmeert. Helpt bij spijsverteringsproblemen en helpt bij menstruatiekramp. Kalmeert en verstekt het zenuwstelsel.

Cypress: Kalmeert lichaamsongemakken. Ondersteunt het ademhalingssysteem. Bevordert de bloedcirculatie en hypofyse, boost je immuunsysteem en verlicht artritis. Ondersteunt lymfestelsel en zenuwstelsel.

Peppermint: Geeft een energie boost, versterkt alertheid, helpt bij het geheugen. Werkt pijnstillend, ontstekingsremmend en bevordert dat de oliën beter worden opgenomen.

Aroma Siez: Spierontspannend middel. Kalmeert en ontspant.

 

Tenslotte: iedereen zal de Raindrop Technique anders ervaren, afhankelijk van zijn of haar lichaam. Een gezond lichaam is het resultaat van verschillende factoren. Gezondheid is alles wat we denken, doen, zeggen, horen, zien en eten. De Raindrop Technique kan helpen om de balans in het lichaam te herstellen. Gezonde eetgewoonten en een positieve, open instelling helpen om het lichaam en de huid voor te bereiden om de olien beter en sneller op te nemen.

Duur

60 minuten

Kosten

€ 55,-

  Maak een afspraak

  Vul onderstaand formulier in en ik neem zo spoedig mogelijk contact op. Je bent niet verplicht je telefoonnummer in te vullen. Ik kan sneller en persoonlijker op je vragen reageren als je het wel invult.

  Kies een massage: